Reno Dakwerken

Hellende daken

Bij dakwerken reno-dak hebben we ervaring met verschillende materialen om uw hellend dak waterdicht af te werken. Zo werken wij met keramische dakpannen, betonnen dakpannen, natuurleien, kunstleien en zink staande naad. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en zijn eigenschapen.

Onze medewerkers kunnen u verder helpen met het maken van de keuze en de verschillende mogelijkheden voor uw hellend dak.  

Dakpannen

Bij dakpannen kunnen we 2 grote verschillen maken.  Dit zijn keramische dakpannen en betonnen dakpannen. Zowel bij keramische dakpannen en betonnen dakpannen heb je de keuze tussen verschillende formaten en kleuren.

Keramische dakpannen hebben een levensduur van 60-80 jaar en is voornamelijk afhankelijk van de locatie en orientatie van het dak. Ze zijn kleurvaster en vorstbestendiger dan betonpannen. Keramische dakpannen zijn ook onderhoudsvriendelijker omdat ze minder ruw zijn en hierdoor vuil en mossen zich minder makkelijk hechten.

 

Betonnen dakpannen hebben een levensduur van 30-50 jaar en is voornamelijk afhankelijk van de locatie en orientatie van het dak.  Het grote voordeel van betonpannen is dat deze relatief snel kunnen geplaatst worden wat gunstig is voor de kostprijs van het dak.

Leien

Bij leien kunnen we ook 2 grote verschillen maken. Dit zijn de natuurleien en kunstleien.  Zowel bij natuurleien als bij kunstleien heb je de keuze tussen verschillende formaten en kleuren.

Natuurleien hebben een levensduur van +80jaar. Ze bestaan volledig uit natuursteen en deze kunnen onderling verschillen van kleur, vorm en structuur. Deze kleine verschillen zijn eigen aan het product en geven het dak een unieke look. De natuurlei is van nature vorstbestendig en ongevoelig voor chemishe aantasting.

Kunsleien hebben een levensduur van 30-50 jaar. Het is een kunstmatig product gemaakt uit vezelcement. Omdat kunstleien fabrieksmatig geproduceerd worden zijn alle leien identiek en dus ook eenvoudiger om te plaatsen. Ook is er een grotere waaier aan kleuren mogelijk ten opzichte van natuurleien.

Zink staande naad

Zink staande naad heeft een levensduur van 70-100 jaar waardoor je de dakbedekking zeker duurzaam kan noemen.

Een dakbedekking in zink is onderhoudsvriendelijk en is beschikbaar in verschillende kleuren.

Het voordeel aan zink is dat deze in 1 baan van de dakgoot tot nok wordt geplaatst.

Dit is goed voor de waterdichting en is mooi op moderne gebouwen.